Idag blev det köttbullar i tomatsås tillsammans med ekologisk babyspenat, ruccola och hyvlad morot.
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
skvätt soja
1 ekologisk hönsbuljong
2 tsk tomatpure
1 tsk socker
1 dl grädde blandat med 1 msk mjöl
salt och cayennepeppar
500 gram ekologisk nötfärs
2 tsk oregano
1 ekologiskt ägg
skvätt ekologisk grädde
salt och peppar
Gör såhär:
- Hacka löken och vitlöken och fräs mjuk i kastrull tillsammans med oregano och timjan. Tillsätt krossade tomater och övriga ingredienser till såsen och låt puttra ca 1 timme eller tills resten är klart.
- Blanda färsen med kryddor, ägg och grädde. Rulla till små bollar och stek tills de fått fin färg. Häll över tomatsåsen och låt det puttra tillsammans ett tag.
Igår åt jag köttbullarna tillsammans med hyvlad, lätt kokad zucchini.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar