24 april 2012

Hemmagjord Kebab & Coleslaw




Kebab
500 g ekologisk nötfärs
1 ägg
1/5 dl grädde
kebabkrydda
salt & peppar
bakplåtspapper

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ingredienserna i en bunke. Krydda ordentligt.
3. Dela bakplåtspapper på hälften och kavla en klick färs mellan papprena.
4. Dra av översta pappret, lägg på en plåt och grädda i ugnen ca 10 minuter. Skär köttet i strimlor.

Coleslaw
2 morötter
1/5 vitkål
1/5 röd lök
1 dl ekologisk majonnäs
1/2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
salt & peppar

1. Finstrimla vitkål och morötter, blanda med övriga ingredienser och låt gärna stå i kylen ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv