13 juli 2012

Nyttig Kladdkaka



100 g ekologiskt smör
2 ägg
12 dadlar
1,5 dl dinkelmjöl
4 msk ekologisk kakao
1 tsk ekologisk vaniljsocker eller en vaniljstång
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad
1 dl starkt kaffe
kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Mixa dadlarna med kaffet.

3. Vispa samman ägg, kaffemixen, mjöl, salt, kakao, vanilj och smör.

4. Hacka chokladen i små bitar och blanda i smeten.

5. Smöra en form och vira runt kokos så att det fastnar.

6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla med sticka när du tycker den är lagom kladdig. Servera med ekologisk vispad grädde och jordgubbar, mums!

(Om du vill ha den ännu sötare kan du ha fler dadlar eller smält honung i)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv