30 maj 2012

Rödbetsbiffar med ärtris & tsatziki



















Biffar ca 10 st:
1 kg rödbetor
1 gul lök
3 knäckbröd
1 ägg
salt och peppar

1/2 gurka
3 dl matyoughurt
2 vitlöksklyftor

råris
ärtor

1. Låt riset ligga i blöt i ca 8 timmar (för att få bort fytinsyran som hämmar upptaget av bl.a mineraler). Häll sen av vattnet och tillsätt nytt (mängd ris och vatten enligt paketet). Låt koka ca 45 minuter.

2. Riv gurka och låt den rinna av (gärna i flera timmar) Blanda med youghurt, finhackad vitlök och salt och peppar. Blir godast om den får stå och dra i kylen ett tag.

3. Skala och riv rödbetorna. Finhacka knäckebrödet och använd som ströbröd. Blanda i ägg och kryddor, forma till biffar och stek i smör/kokosfett.

4. Koka frysta ärtor enligt paketet och blanda det med riset.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv