16 april 2012

Nyttig husmanskost!

Stuvad blomkål med vegankorv och haricots verts

1 ekologiskt blomkålshuvud
50 g ekologiskt smör
1 msk bovetemjöl
3 dl ekologisk grädde
salt & peppar
persilja
vegankorv/köttkorv
haricots verts

Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet, häll på grädden och låt puttra tills den tjocknat.

Koka upp vatten i en kastrull och släpp i blomkålsbuketterna ca 2 minuter. Blanda blomkålen med grädden. Krydda med salt peppar och persilja.

Den här gången stekte jag vegankorv som jag köpte på en hälsomässa, den var god! Men äter man kött så är det ju naturligare och bättre näringsvärde i ekologisk köttkorv.

Och slutligen så stekte jag på lite haricot verts. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv