10 april 2012

Nyttiga pannkakor!

Det vanliga receptet med mjöl, mjölk och sylt har samma näringsvärde som en bulle. Jag tror inte att någon skulle servera sitt barn en bulle till middag, men pannkakor förekommer ganska ofta både på förskolorna och i hemmen... något att tänka på.

Här kommer ett recept på nyttiga pannkakor som smakar precis lika gott =)


1 dl havremjölk
1/2 dl bovetemjöl/dinkelmjöl
1 mosad banan
2 ägg
ekologiskt smör
frukt och bär att ha på
(vispad grädde)

Blanda ingredienserna i en bunke och stek 1 dl i taget i smör. Blir ca 4 små pannkakor. På bilden har jag skivat banan och tinat frysta hallon, jag brukar även vispa lite ekologisk grädde att ha på. 

Om man har ett barn som är lite kinkig med maten, men tycker om pannkakor, så kan man ju passa på att ha i lite vad som helst i smeten för att öka näringsvärdet. Till exempel spirulina=fullvärdigt protein (då blir pannkakorna gröna vilket barnen kan tycka är kul), blötlagda linfrön=fibrer eller kanske byta ut havremjölken mot grädde för högre fetthalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv